Dietètica – Nutrició

Alimentació i nutrició

L’alimentació ha preocupat des de sempre a l’home. Així, el desenvolupament de les civilitzacions ha estat íntimament lligat a la manera de alimentar-se, reconeixent la importància de l’alimentació. Actualment, es parla de forma indiscriminada d’Alimentació, Nutrició i fins i tot de Dietètica, utilitzant aquestes paraules com a sinònims, quan en realitat són termes diferents.

Alimentació: Conjunt d’activitats mitjançant les quals proporcionem a nostre organisme una sèrie de productes anomenats aliments, que, al seu torn, contenen les substàncies necessàries per a la vida. És conscient, voluntària, social i susceptible de ser educada.

Nutrició: Conjunt de processos a través dels quals l’organisme rep, transforma i utilitza les substàncies nutritives que contenen els aliments. és conscient, involuntari i depèn, en part, de la selecció alimentària que hàgim realitzat.

Dietètica: Tècnica i art d’utilitzar els aliments de forma adequada perquè el organisme rebi tot aquells que necessita. Propaga formes d’alimentació equilibrada, variada i suficient, tant en la salut com en la malaltia.

SERVEIS

Consell farmacèutic
Es temps de...
Ortopèdia
Targeta de fidelització
Follow us on Social Media
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad