19 d’octubre. Dia Mundial del Càncer de Mama

Peradmin

19 d’octubre. Dia Mundial del Càncer de Mama

Cada 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama. L’objectiu principal d’aquesta data és conscienciar sobre la prevenció d’aquesta malaltia i la seva primerenca detecció. El càncer de mama és el tumor més comú a tot el món, seguit de el càncer de còlon, el colorectal, el de pròstata i el de l’estómac. És una malaltia tan habitual, que segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cada 30 segons es diagnostica càncer de mama en algun lloc de l’món.

Encara que oficialment se celebra el 19 d’octubre, és una malaltia tan important i estesa que l’OMS va declarar octubre com el mes de la conscienciació sobre el càncer de mama, l’anomenat ‘mes rosa’. Amb el propòsit d’incrementar l’atenció, el suport, la detecció precoç, el tractament i les cures pal·liatives de les dones i homes que pateixen aquesta patologia.

El càncer de mama és una malaltia que afecta majorment a les dones, però també pot portar a afectar els homes. Tot i que les xifres són significativament menors. S’estima que per a aquest any 2021 un total de 43.600 dones i 530 homes moriran per aquesta malaltia.

Quant a l'autor

admin administrator

Follow us on Social Media
Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad